Od zawsze białko uważa się za fundamentalną dla sportowców substancję odżywczą. Pełni ono rolę budulcową i regenerującą mięśnie oraz cały organizm. Należy, jednak wiedzieć, po jakie białko należy sięgać, aby nasz organizm miał z tego jak najwięcej korzyści. To mięso jest tym produktem, który niezaprzeczalnie zawiera najwięcej białka. Jest ono naturalne, a kupowane w sprawdzonych miejscach, nie zawiera ulepszaczy smaków, konserwantów oraz substancji szkodliwych. Ponadto, posilając się mięsem, dostarczamy naszemu organizmowi witaminy, tłuszcze oraz wiele składników mineralnych, które są wskazane dla właściwego funkcjonowania. Możemy wybrać zarówno mięso drobiowe, wieprzowe, jak i ryby, cielęcinę czy jagnięcinę. Metod przyrządzania jest tak wiele: gotowanie, duszenie, pieczenie, marynowanie, podsmażanie czy blanszowanie. Każdy z nas bez wątpienia znajdzie swój ulubiony smak. Zarówno w wypadku sportowców, jak i ludzi, którzy od aktywności sportowej stronią, należy jeść mięso przynajmniej 6 razy w tygodniu.